Bengans lax |
(1/1) |
malba: den här laxen gjorde alltid min pappa (Bengan) när det skulle bjudas på något gott. Färsk lax, lagom bit som passar i en ugnsfast form. Filea, bena ur och skinna av fisken. purjo, gärna 2 st så det täcker botten på formen 5dl creme fraiche ca 2dl grädde 1-2 msk tomatpure salt, peppar citron (till serveringen) Strimla purjon och lägg den i en smord form lägg laxen ovanpå purjon salta och peppra på laxen blanda creme fraiche, grädde och tomatpure och häll blandningen på laxen ca 30 minuter i 200 grader i ugnen Nu minns smaklökarna hur gott det är... /Malba |
Lisbeth: Gjorde rätten i kväll och det var SÅ gott. Jag tog bara 3 dl CremeFraiche och tillsatte 1 tsk sambal oelek för lite STING. Blev hur gott som helst. TACK Bengan vem du nu är |
Navigering |
Meddelandeindex |