Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.24 - 14:20:22 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Bengans lax  (läst 5221 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
malba
Jr. Member
**

Smörklickar: 6
Offline Offline

Antal inlägg: 58


« skrivet: 2008.08.04 - 20:32:56 »

den här laxen gjorde alltid min pappa (Bengan) när det skulle bjudas på något gott.

Färsk lax, lagom bit som passar i en ugnsfast form. Filea, bena ur och skinna av fisken.
purjo, gärna 2 st så det täcker botten på formen
5dl creme fraiche
ca 2dl grädde
1-2 msk tomatpure
salt, peppar
citron (till serveringen)

Strimla purjon och lägg den i en smord form
lägg laxen ovanpå purjon
salta och peppra på laxen
blanda creme fraiche, grädde och tomatpure och häll blandningen på laxen

ca 30 minuter i 200 grader i ugnen

Nu minns smaklökarna hur gott det är...

/Malba
Loggat
Lisbeth
Hero Member
*****

Smörklickar: 21
Offline Offline

Antal inlägg: 677


« Svara #1 skrivet: 2008.08.09 - 18:14:38 »

Gjorde rätten i kväll och det var SÅ gott. Jag tog bara 3 dl CremeFraiche och tillsatte 1 tsk sambal oelek för lite STING. Blev hur gott som helst. TACK Bengan vem du nu är
Loggat
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544