Majonnäs |
(1/3) > >> |
hemul: Findus Äkta Majonnäs Innehåller 2 g kolhydrater Tillsatser i nämnd ordning · förtjockningsmedel (E401, E412, E417) · konserveringsmedel (E211) · färgämne (betakaroten) E211 natriumbensoat E401 natriumalginat E412 guarkärnmjö E417 tarakärnmjöl Där var det konstiga grejer, ska jag säga! :huh: |
hemul: Rydbergs Majonnäs naturell Ingredienser: Vegetabilisk olja, vatten, äggula, senapsfrö, socker, salt, ättika, kryddor Proteinhalt 1 g Kolhydrathalt 1 g Fetthalt 80 g http://www.rydbergs.se/produkter.asp?cId=11&c2Id=11&pageID=18 Inga tillsatser! Hur de bär sig åt är för mig ett mysterium. Hur blir den tjock med så lite ägg (1 g prot)? Hur kan den stå sig? :confused3: (Tack igen Mbe för tipset!) |
Corny: Jämför då med denna kravprodukt! Verkar som att Rydbergs är bättre på majjo iaf! Trots att det inte är krav. Kavli. Ekologisk majonnäs. Krav. Ingredienser: Vegetabilisk olja (raps), äggula, vatten, vitvinsvinäger, socker, senap, vitpeppar, stabiliseringsmedel (E412). Protein 1g Kolhydrat 3g Fett 77g (varav mättat fett 6g, enkelomättat fett 47g, fleromättat fett 23g) |
hemul: Inget kosnserveringsmedel? :goggle: |
Corny: Inte enligt innehållsförteckningen, nej. 412 är det enda E-nummer som är med. Det står heller inget annat misstänkt vad jag kan se. Men kanske är det så mycket socker och vitvinsvinäger att det hela håller ett tag. Typ en gula mot en dl vitvinsvinäger och en dl socker. Eller nåt. :confused3: |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |