Bästa hemulbrödet
<< < (7/22) > >>
idalinda:
du får hitta en bild av en motorbåt , vi seglar ju inte i snigelfart  :tongue_wag: utan ge gärnet med en snabb motorbåt.

Det fajtas om brödet här och man skulle behöva handla 10 liter gammeldags mjölk till för att kunna börja igen  :whistle:. det största problemet är att få tag i 10 liter gammelmjölk på samma gång i vår närbutik.
och 10 liter var väl trångt i min just 10-liters kastrull  :blink:

Så jag måste bestämma mig om jag ska skaffa en ännu större kastrull eller börja göra 5-liters satser  :flirting:
hemul:
Citat

du får hitta en bild av en motorbåt

Nej.  :boat:

Citat

Det fajtas om brödet här och man skulle behöva handla 10 liter gammeldags mjölk till för att kunna börja igen  :whistle:

Så kul!  :clapping:


Citat

det största problemet är att få tag i 10 liter gammelmjölk på samma gång i vår närbutik.
och 10 liter var väl trångt i min just 10-liters kastrull  :blink:

Så jag måste bestämma mig om jag ska skaffa en ännu större kastrull eller börja göra 5-liters satser  :flirting:


Kan du inte beställa typ dan före? Och göra kanske 8 liter?  :cheeky:
malba:
När jag har gjort det här brödet gör jag ostmassan av filmjölk. I hemkunskapen (evigheter sedan, men just det fastnade...) värmde man filmjölk till ca 50 grader eller tills det skär sig. Häll i ett melittafilter och låt stå. Ju längre det står, desto fastare blir ostmassan, över natten brukar vara lagom. I skolan gjorde vi färskost av detta, kryddade med vitlök/persilja.
Oftast orkar jag inte ens värma filmjölken (mer disk) utan tar filen direkt i melittafiltret. Ett filter blir ganska lagom.
Brödet blir gott i alla fall.

/Malba
Lisbeth:
Har också bakat brödet , den här gången med keso, som jag passerade genom ett durkslag i metall. Brödet blev hur bra som helst
hemul:
Men! Vad ni lyckas bra då. När jag försökte med keso blev de som skinnlappar.  :surprised:

Förresten, det tror jag de blev för stjärna också.
Navigering
Meddelandeindex
Nästa sida
Föregående sida