LCHF - nu med bönor
<< < (6/15) > >>
hemul:
Mää! ICA suger! Knallade iväg till stor ICA Supermarket för att inhandla lite material för experimenterandet. De hade jättelite bönor öht. De enda som fanns eko var gula och gröna ärtor.  :angry:
Subcalva:
Fast det där med vita bönor verkar väldigt rörigt. Kollar man dokumentet från FreeTheAnimal så är det väldigt olika värden beroende på om man tittar på canned beans, baked beans eller white beans.

Dokumentet
https://cdn.freetheanimal.com/wp-content/uploads/2013/08/Resistant-Starch-in-Foods.pdf

Inlägget
https://freetheanimal.com/2013/08/resistant-starch-content-of-foods-other-anecdote-and-miscellania.html
Subcalva:
Hittade artiklar om två studier

http://www.lu.se/article/bonor-kan-mota-overvikt

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/nbu.12244/full
hemul:
Jamen baked beans är ju sockrade. Varför öht ha med dem?  :smack_head:
Fast konstigt ändå att RS blir lägre.  :hmm:
Bra om vita funkar, för jag tycker de är de mest neutrala och oböniga. Kikärtor är ju iofs också neutralt. Och jäkligt goda rostade och saltade! Det borde ju vara superbra ju, då är de ju uppvärmda en andra gång!  :dribble:

Saltå Kvarn har ekologiska bruna bönor från Öland. Men jag läste på deras sajt att kedjorna vägrar ta in dem av någon anledning, så de är svåra att få tag på.
berittis:
Jag gillar Kidneybönor. Köpte på Ica färdigkokta för att testa. Om min prinsessmage tål dem (måste vänja mig saaaakta) så är det ju läge att koka själv.
Navigering
Meddelandeindex
Nästa sida
Föregående sida