Frysa päron? Brådskande!
Sorla:
Mums vad gott det låter! Jag fick en massa äpplen av svärisarna som jag klyftade och frös in. Det blir fint till vintern då jag får cravings på äppelpaj. De blir också lite mjukare och behöver inte så lång tid i ugnen, men helt ok till ändamålet.
hemul:
Fryste du dem råa i klyftor? För de råa päronen blev jätteäckliga. Kanske kan man koka mos på dem råa frysta, men tina dem går inte.
Sorla:
Ja, det funkar jätte bra. Pajen blev jätte god, den jag gjorde i vintras på fjolårets äpplen.
hemul:
Skrev fel ovan. Menade att man kanske kan lägga dem frysta direkt i kastrullen.
Så du tinade upp dem? Päronen blev riktigt äckligt jättebruna och alldeles mushy.
Sorla:
Ja, mosiga blev de, men det gjorde ju inget, eftersom jag monterade smuldeg ovanpå och slängde in den i ugnen. :lick: Lite bruna blev de, men inte jätte, så det såg oaptitligt ut.
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida
[*] Föregående sida