Kycklingburgare med mangosalsa och avokado
(1/1)
Bookia:
2-3 portioner
350 g kycklingfärs
1 st salladslök
1 st ägg
0,8 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör
Salsa:
1 st mango, mogen
1 st röd paprika
2 msk rapsolja
1 tsk sambal oelek
1 msk mynta, hackad
Servering:
1 st avokado, skivad
Gör så här
1. Hacka salladslöken. Arbeta ihop färs, lök, ägg, salt och peppar till en smidig färs. Forma dem till 4 burgare.
2. Skala, kärna ur och finhacka mangon. Kärna ur och finhacka paprikan. Blanda med olja, sambal oelek och mynta.
3. Smörstek burgarna över medelvärme ca 5 min på varje sida. Servera burgarna på bröd med sallad. Toppa med avokado, salsa och lime.
Navigering
[0] Meddelandeindex