Mynlens "thai" räksoppa |
(1/1) |
Mynlen: Den är så god... tycker jag då. litet färsk ingefära, riven vitlök, så mycket du gillar, pressad kokosolja (eller smör, whatever) buljongtärningar kokande vatten gröna bönor, skuren i munsbitar burk cocosgrädde räkor (valfri sort, brukar ha såna stora räkor) garnering: vårlök och chilisås. börja med att smälta fettet, lägg då i ingefäran och vitlöken och det ska puttra litet så smakerna kommer loss. Se till att det inte bränns. Häll på kokande vatten och lägg i bulongtärningarna In med gröna bönorna och koka tills dom är halv-trekvarts mjuka. Sen häller du i kokosgrädden och värm det, kanske koka en minut till. Lägg i räkorna, dom ska sen bara värmas, inte koka längre. (tar litet mer tid om man tar frusna räkor förresten) Lägg i en skål strimlad vårlök och en dutt chilisås. Häll över soppan och njut. Jag brukar inte blanda såsen i soppan för då får man ibland en liten smakkick så där. Är det inte fett nog släng i kokosolja :) *burp* |
hemul: Låter jättegott! :dribble: |
Navigering |
Meddelandeindex |