Siktkaka |
<< < (4/4) |
hemul: Har moddat lite och ökat på satsen så det blir två stora runda kakor. Det var ett misstag att jag inte tog ett extra helt ägg, men det blev bättre än förut så... Jag tog nog i med tiden i ugnen också. Sådär 40 minuter räcker. Då håller det sig saftigt minst en vecka. Sen är det slut. :tongue: 55 g fibrex 270 g fil 2 stora ägg (165 g) 135 g äggvita 5 msk pofiber 40 g rismjöl 1 smk bakpulver salt, anis, fänkål |
hemul: Har gjort det här brödet rätt mycket och ändrat lite på innehållet, så jag tänkte jag skulle uppdatera. Nu blir det två stora kakor, ungeför 23 cm i diameter. Gör i silkonformar. Har man inte det får man nog smöra och bröa rejält. 150 g äggvita3 stora frukostägg290 g fil65 g fibrex5 msk pofiber40 g majsmöl eller annat "riktigt" mjöl2 tsk bakpulversaltbrödkryddor 150 g äggvita är på en höft vitan från 4 stora ägg. Jag par vita i frysen i lagom portioner när jag använder bara gulan till annat. |
hemul: Det här brödet funkar jättebra till varma mackor/pizza. Om man inte har något emot grovt bröd till sånt och det har inte jag. Det suger nämligen inte åt sig av det blöta om man har t.ex. nån stuvning eller tomat på. Blir torr-segt efter en tur i ugnen, precis som man vill ha det. Just sayin'. :look_down: |
Navigering |
Meddelandeindex |
Föregående sida |