Varför har bara vissa djur kotletter?
(1/1)
hemul:
Kollade på Sveriges mästerkock där en kille blir dissad för att han lagar hjortytterfilé - eftersom ytterfilé inte finns, bara är hittepå. Det visste jag redan. På gris är "ytterfilén" helt enkelt putsat kotlettrad. Men vad fan heter det på en hjort? Nån som har hört talas om hjortkotletter? Eller älgkotletter? Och varför finns det inte oxkotletter för? Det finns fläsk-, lamm och kalvkotletter. Slut. Så vad heter kotletten på andra djur? :crazy:
ursprungsliv:
Är det det som är sadeln? Eller biff hos kor/ ev. älgar?
hemul:
Ja jäklar, du verkar ha rätt! Både om sadel och biff. Gu så krångligt!
Lammsadel (dubbel kotlettrad) är lammets ryggparti, som består av filé och ben. Halverad på längden blir det en kotlettrad.
http://www.spisa.nu/3.6/varufakta/lammsadel-lammracks/
Kalvkotlett styckas ut från kalvens rygg och är samma muskel som ryggbiff och fläskkotlett.
http://www.scan.se/kottguiden/kalv/kalvkotlett
Tack! Det var mycket lättare att googla med de ledtrådarna! :smooch: Men vad konstig ändå. Biff och sadel låter ju jättefint, kotlett bara sådär.
Navigering
[0] Meddelandeindex