Värma bearnaisesås |
(1/2) > >> |
hemul: Är det någon som någonsin lyckats med det? Jag hittar receptsajter som påstår att det går jättebra i vattenbad, så länge man håller sig under 80 º. Jag försökte. Igen. Pytt! Jag hade varmvatten från kranen bara, så det var inte i närheten av 80. Rörde runt lite försiktigt och så fort värmen började träna igenom så sprack såsen. Så jäkla irriterande. Om det verkligen går vill jag lära mig hur bums! :kungfu: |
Mynlen: antar man måste röra som en galning hela tiden för att se till att fettet inte försvinner ur såsen... |
Sorla: Vi har lyckats. Körde vattenbad på spisen och vände runt såsen stillsamt hela tiden. Men tricket är nog att ha väldigt låg temperatur och att hela tiden vända in det som har "smält" mot mitten av skålen. Smöret får inte ha en chans att separera från äggen. Och äggen får inte ha en chans att koagulera. |
hemul: Men jag hade ju bara kranvatten. Fast jag tog såsen direkt från kylen. Man kanske ska låta den bli rumsvarm först. :hmm: |
Mynlen: kranvatten eller inte, om det blir varmt vill oljan separera från ägget om du inte ser till att blanda hela tiden. |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |