Är det någon som har provat det? Det är alltså citroner inlagda i salt och olivolja. Jag tror jag såg det i ett av Hughs program och måste ju testa.
Här är en av många beskrivningar (googla för flera).
http://matgeek.se/2013/04/08/marockanska-inlagda-citroner/Det blev bra! Det beska har verkligen försvunnit och man kan snaska salta skal utan problem. Köttet och själva oljan är också god, så allt kan användas även om det tydligen är skalens om är själva grejen. Men det blev för salt. Det skiljer väldigt mycket på recepten och jag tyckte väl det var säkrast att ta i. Nästa gång, för det blir det definitivt, ska jag gå mer på känn. Jag hade kvarnsalt också. Det är sådant som inte löst upp sig som syns som rimfrost på bilden. Fint salt är antagligen bättre, eller jag skulla ha bekvämat mig att mala. Det mörka är citronblad. Råkar ha ett citronträd så...
Vad jag undrar över är hur man använder det. Hur man äter det som godis fattar jag, men vilken typ av mat passar det till? Hugh hade ner en massa skalstrimlor i nån gryta. Man kan ju testa sig fram, men tänkte om ni vet några klassiker.