Hur ersätter man.....

<< < (2/3) > >>

hemul:
Nu funkar bolaget igen!

Hm, Amontillado Superior finns visst inte längre men en sötare Amontillado.
http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?searchquery=vintry's&sortfield=Default&sortdirection=Ascending&hitsoffset=0&page=1&searchview=All&groupfiltersheader=Default&artikelId=4201&varuNr=8275&filters=searchquery%2c
Har en som heter Altiado Superior som är torr men lite dyrare. Finns halvflaska också.
http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?searchquery=vintry's&sortfield=Default&sortdirection=Ascending&hitsoffset=0&page=1&searchview=All&groupfiltersheader=Default&artikelId=4203&varuNr=8277&filters=searchquery%2c

Men som sagt, vilken som helst funkar. Man vill ju ofta ha den där söta brytningen också, men även torr sherry har rätt mycket sötma som du ser, så jag tycker det räcker.

Tänk, idalinda ska äntligen ha sprit i maten!  :clapping: Du måste prova sherry i fisksoppor och -såser, speciellet om de är gjorda på skaldjursfond. Oh là là!  :dribble:

idalinda:
Jag har ju hällt i vit och rödvin på maten förut.
Fast inte så mycket på senaste året, märkte jag mina flaskor av matlagningvin hade utgått datum.
Kan vin bli för gammalt????

Funderar just om jag skulle snacka med svågerskan, hon åker ju med färjan i jämna mellanrum.

Ary:
Vin kan surna till, bli vinäger men då luktar det ettrigt. Annars kan det väl bli dåligt men då lär det grumla till sig eller se illa ut på ngt vis. Jag skulle titta - lukta -smaka som jag oftast gör om jag är osäker.

hemul:
Matlagningsvin, menar du sånt där alkoholfritt då? Då är det väl en massa konserveringsmedel i det istället.

idalinda:
Matlagningsvin alkoholfritt??? :max-shock:
Konserveringsmedel?  :eek:

Hade jag inte koll på detta??? :worried:

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

[*] Föregående sida