Choklad- och nötkräm

(1/2) > >>

hemul:
Från ICAs Buffé, nr 2 2013. Låter gott, tycker jag. Sötning tror jag knappt behövs, men det fixar man ju i så fall. Jag skriver som det står.

Ger 4 dl
Smält 200g mörk choklad i bitar, 50 g smör, 1dl vispgrädde, 2 msk sirap och 1 msk vatten i en kastrull på svag värme till en slät sås. Ta från värmen och blanda ner 100 g rostade och mycket fint mixade hasselnötter. Häll krämen i en burk. Förvara i kylen så håller den minst 1 vecka.

De tycker man ska ha den på croissanter eller rostat bröd. Förutom att jag inte äter sånt så tycker jag det låter skitäckligt! Men i en liten tårta eller nån efterrätt... :tasty:

Mynlen:
choklad på croissant eller rostat bröd är GOTT.

finns ju pain au chocolat. det är croissants med choklad i!

hemul:
Skitäcklig!  :thumbdown:

Mynlen:
du vet inte vad som är gott :)

hemul:
Önskar det vore sant.  :shy:

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida