Familjekyckling
Fjällmor:
Fyll en ugnsform med kycklingklubbor
Salta och peppra
Lägg dem med undersidan upp och hyvla smör över
In i ugnen ca 20 min
Ta ut och vänd på kycklingen
Krydda med rosmarin, timjan, basilika, oregano
hyvla smör över...
In i ugnen ca 20 min
Rör samman en brk creme fraiche med en brk creme bonjour vitlök (krydda med xtra vitlök om så önskas, det gör vi) och en 3a grädde slå över kycklingen
In i ugnen tills klart!
Vi åt detta igår med broccoli - mumz!
/Fjällmor
Langhol:
Åh va´gott det låter! Vi äter mycket kyckling så det är kul med lite variation. :tongue:
Fjällmor:
Jag gjorde på 2 kg klubbor och vi är 2 vuxna och 3 barn som äter mat (lillminstingen är bara 8 veckor :bebe: ) Det räckte då även till lunch nästa dag för 3 pers.
:thumbsup:
elocinave:
vi är 4 "riktigmatätare" och jag behöver också 2kg men då blir oftast 1 (sällan 2) klubba över.
Barnen är 4,5 resp. 2,5 :rolleyes:
Fjällmor:
Jag fick 1.5 klubba över.
Till lunchen pillade jag loss köttet och rörde ihop med såsen. Hällde röran över broccolin och gratinerade med mumzig gräddost :drool:
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida