Bröd på rismjöl
<< < (3/7) > >>
hemul:
Det här brödet!  :lol:

Det funkar nog för idalinda men inte för dig, om jag förstått det rätt. Jag bryr mig inte om några kolhydrater hit och dit och idalinda har ju blivit paleo och tänker mer på att undvika dåliga saker än kolhydrater, tror jag.

Detta sagt, jag tror du skulle kunna minska rismjölet och änvända mera ägg i stället, eventuellt hårdvispa vitan, så där som vi gör till Kwasniewskibröden. De innehåller ju alltid en liten mängd mjöl och jag tror det är det som gör att de blir så mycket mer lika riktigt bröd än alla äggbröd som mest smakar omelett. Man skulle också kunna testa att köra doktor Ks formbröd med större mängd mjöl och byta ut vetet mot rismjöl. Det ska jag göra själv när jag orkar. Men som originalet är funkar det inte så bra till stöbröd. Det ska ju inte bara bli en yta, utan det ska suga upp smör också och bli rätt konsistens för att jag ska vara nöjd.

Å andra sidan blir det inte så mycket kolisar med riktigt ströbröd heller och med det här brödet blir det ivf hälften och man slipper vete. Ris ska ju vara ofarligt på det viset, innehåller inte gluten och inte större mängder antinutrienter heller.

Förut har jag använd vanligt ströbröd ibland blandat med pofiber när jag panerat fisk. Det har varit så sällan så jag har tyckt det kvittat. Men nu när jag har börjat äta det dagligen känns det inte bra. Gav bort en och en halv påse Änglamark ekologiskt ströbröd igår, så nu är det definitivt slut med det.

Jo, jag använder socker till inläggningen för stevia smakar skit, det har jag testat med sill. Men jag tar mycket mindre. 1-2-3-lag blir 1-½-3-lag, alltså 1/2 dl socker istället för 2. Det kan inte vara mycket som hamnar i själva stömmingen. Jag gillar det ändå inte, men det är mest för att jag oroar mig för tänderna. Samma lag funkar för sill förresten. Man vänjer sig snabbt vid att det inte är så sött. Eventuellt skulle man kunna testa en sådan blandning som i Dansukkers steviasocker, alltså fortfarande rätt mycket socker och bara en liten del stevia. Ska göra det vid tillfälle. Kanske en kvarts dl socker och en dutt stevia skulle funka.
hemul:
Jag kanske ska förklara min passion för ättiksstömming. Jag slutade ju äta fiskolja och tänkte istället äta lite fisk varje dag till frukost. Men laxbitar och ägg står mig uppi halsen. Stekt makrill, ägg och spenat eller äggröra funkar i all evighet tror jag, men det blir ganska dyrt i längden. Inlagd sill funkar, men blir äckså relativt dyrt och så tror jag saltsillen man köper är lite härsken redan. Kvastår "ättikssill". Går säkert att lägga in stekt sill utan panering, men jag är lite petig med viss traditionell mat, det ska vara som det alltid varit annars blir jag grinig. Samma med julskinkan. Den ska panerad. Senare på året kan jag äta opanerad skinka, men inte till jul.  :shy:
hemul:
Det är förresten konstigt att stevia inte funkar till sill. Rödbetor med stevia tycker jag är toppen. Jag använder enbart stevia när jag lägger in såna. Det är ju samma lag liksom.
Tina:
Du har inte testat sukrin? Jämfört med socker är det ju samma skit. Så du torkar brödet och gör skorpmjöl av det, då fattar jag.
hemul:
Fast jag åt ett par skivor med smör på först. Men de var små.  :blush:

Nej, jag har aldrig provat sukrin. Har hört så mycket negativt om det och har varit ganska nöjd med stevia eller stevia + socker. Det är bara detta med sillen som har varit ett probem. Men som sagt, nästa gång ska jag test med ännu mindre socker och bara LITE stevia, då kanske det funkar.
Navigering
Meddelandeindex
Nästa sida
Föregående sida