8kg nötlever
idalinda:
Jag hittade en intressant leverpastej( ungsbakad) och fläskfärs-nötlever-biffar.
Det testas nog under kommande veckan. ( Hoppas bara att maken kan såga loss en bit av bjässen.
Jag har inga intressen för "två dygn i sträck 8kg lever " -projektet.)
Leverpastej
Ingredienser
400 g nöt eller kycklinglever
1 gul lök
1 litet syrligt äpple
1 burk ansjovis, ca 50 g
200 g fläskfärs
1 ägg
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
½ msk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk mejram
Ev. 1 msk konjak eller sherry
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär levern i bitar. Skala och klyfta löken. Skala, kärna ur och skär äpplet i mindre bitar.
Lägg lever, lök, äpple och ansjovis utan sitt spad i en matberedare eller köttkvarn.
Kör så att allt blandas eller mal två gånger.
Tillsätt fläskfärs, ägg, grädde, mjöl, salt, peppar, mejram, ev. konjak eller sherry. Blanda väl.
Häll smeten i en smord form, 1,2 l.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
Låt pastejen kallna.
Stjälp upp den eller servera direkt ur formen.
Ninnan:
Det låter gott.
Men vad i hela friden ska maken "såga"??
hemul:
Den frysta levern.
MiaP:
Stek skivor som du gör med biff, men lägg skivorna en stund i blöt i mjölk. Stek jättemycket lök till och gör blomkålsmos till. Ät och njut. Det är även gott att steka lite bacontärningar till också.
:yay:
Jag gillar lever och gjorde förr pastej också.
idalinda:
Jag har gjort paté ( två limpor) och 4kg biffar( lever+ fläskfärs)
Dessa har fått OK från alla, minstingen tyckte att lever-fläskbiffar var godare än vanliga nötfärsbiffar.
Och visst fanns det mer smak i leverbiffarna solklart.
Maken saknar rent stekt lever, så någon gång bjuder jag väl det med.
Och vi pratade att vi testar även lever med nötfärs som vi har ekologiskt.
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida
[*] Föregående sida