8kg nötlever
<< < (2/4) > >>
idalinda:
Jag hittade en intressant leverpastej( ungsbakad) och fläskfärs-nötlever-biffar.
Det testas nog under kommande veckan. ( Hoppas bara att maken kan såga loss en bit av bjässen.
Jag har inga intressen för "två dygn i sträck 8kg lever " -projektet.)

Leverpastej


Ingredienser
400 g nöt eller kycklinglever
1 gul lök
1 litet syrligt äpple
1 burk ansjovis, ca 50 g
200 g fläskfärs
1 ägg
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
½ msk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk mejram
Ev. 1 msk konjak eller sherry


Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.

Skär levern i bitar. Skala och klyfta löken. Skala, kärna ur och skär äpplet i mindre bitar.

Lägg lever, lök, äpple och ansjovis utan sitt spad i en matberedare eller köttkvarn.

Kör så att allt blandas eller mal två gånger.
Tillsätt fläskfärs, ägg, grädde, mjöl, salt, peppar, mejram, ev. konjak eller sherry. Blanda väl.

Häll smeten i en smord form, 1,2 l.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.

Låt pastejen kallna.
Stjälp upp den eller servera direkt ur formen.
Ninnan:
Det låter gott.
Men vad i hela friden ska maken "såga"??
hemul:
Den frysta levern.
MiaP:
Stek skivor som du gör med biff, men lägg skivorna en stund i blöt i mjölk. Stek jättemycket lök till och gör blomkålsmos till. Ät och njut. Det är även gott att steka lite bacontärningar till också.

 :yay:

Jag gillar lever och gjorde förr pastej också.
idalinda:
Jag har gjort paté ( två limpor) och 4kg biffar( lever+ fläskfärs)
Dessa har fått OK från alla, minstingen tyckte att lever-fläskbiffar var godare än vanliga nötfärsbiffar.
Och visst fanns det mer smak i leverbiffarna solklart.

Maken saknar rent stekt lever, så någon gång bjuder jag väl det med.
Och vi pratade att vi testar även lever med nötfärs som vi har ekologiskt.

Navigering
Meddelandeindex
Nästa sida
Föregående sida