Gryta på kycklinglever
Marinda:
400 g kycklinglever
2 gula lökar
1 liten burk champinjoner
smör
2 dl creme fraiche
salt
2 tsk senapspulver
1tsk smulad torkad salvia
en grön paprika i strimlor
klippt persilja
Skär levern i mindre bitar och bryn dem i smör. Hacka löken och låt den steka med tillsammans med paprikastrimlorna. Ta i creme fraiche och svamp och låt alltsammans småputtra tills det blir klart, 10-15 min. Salta och ha i senapspulver och salvia under tiden det småputtrar. (Vill man ha lite mer smak kan man ta i mer kryddor.) Strö över rikligt med klippt persilja.
Smakkombinationen med senap och salvia blir väldigt god med kycklinglever.
hemul:
Det lät gott. Det ska jag prova. :tasty:
Bookia:
Kycklinglever är mumma. :clapgrin:
Jag kan rekommendera kycklinghjärtan som finns att köpa på Willys. Det blir riktigt smarrigt i grytor.
De har även kycklingmagar, jag testade det i en gryta men blev inte så förtjust, så framöver blir det bara kycklinghjärtan.
hemul:
Du bor i södra Sverige va? :sad:
Undrar vad Bosarp gör av alla sina levrar? Jag ska nog ringa dit och smöra lite. :fatangel:
Bookia:
Japp, i den lilla hålan Skövde. :thumbdown:
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida