Fisksoppa
(1/1)
Marinda:
2 gula lökar
2 morötter
7,5 dl buljong
1 paket torsk 400 g
1 burk musslor med spad
1/2 kg oskalade räkor
2 vitlöksklyftor
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl vitt vin
1,5 dl riven mild ost
grovklippt dill
Den gula löken hackas och morötterna skärs i strimlor och kokas nästan helt mjuka i buljongen.(ca 10 min.) Pressa i vitlöksklyftorna under kokningen, tillsätt också grädde och vitt vin. Lägg i torskpaketet och låt det hela sjuda försiktigt tills fisken är färdigtillagad. Tillsätt så de ingredienser som ej ska koka: musslor med spad,
och skalade räkor. Låt allt bli varmt och låt den rivna osten få smälta i soppan. Till sist strös den grovklippta dillen över. Servera.
Ingredienserna kan varieras efter tycke och smak. I originalreceptet är det fiskbujong, men jag skulle välja en glutamatfri grönsaksbuljong, om jag inte har egen hemkokt fisk- eller skaldjursbuljong.
Navigering
[0] Meddelandeindex