Linikas Presentation
hemul:
Jag vill åka med! Hur länge bodde du där, Tina?
hemul:
Citat från: Subcalva skrivet 2012.02.18 - 11:46:24
Glömde skriva att jag får betala 85 kronor kilot för en kvarts kalv. Det är svårt att göra en jämförelse då det inkluderar alla delar från oxfilé (ca 500 g) till lägg som jag faktiskt inte ens vet vad det kostar i affären. Det är också en del av vårt projekt. Att lära oss laga till även långkokskött.
Lägg kostade runt 70 på City Gross häromdagen och det är nog fortfarande billigt fast de tyvärr verkar ha höjt priset. Det och bringa är nog mitt favoritkött. Älskar det där klistriga som blir när man långkokar läggen. Urgott även om det är magert kött. Men desto mer grädde får man ju ha i såsen. :tasty:
Lägg är det man helst ska ha till riktig boeuf bourguignon, ingen tråkig högrev inte! Det är absolut inte svårt att tillaga. Blir gott hur man än gör. Bringa likaså. Å, dig kan jag ju tipsa om min "sjömansbiff" på bringa! Smaskens balaskens är det. Man behöver ju inte göra skivor, det var mest för att forkorta koktiden.
http://forum.fetbobba.net/index.php/topic,2305.0.html
Jag gör ofta såna där grytor på framdelskött, där allt inklusive potatis får koka med. Det enda man behöver tänka på är att sätta till rotfrukter och annat när det är lagom mycket koktid kvar så allt inte mosar sönder.
hemul:
Citat från: Subcalva skrivet 2012.02.18 - 11:46:24
lägg som jag faktiskt inte ens vet vad det kostar i affären. Det är också en del av vårt projekt. Att lära oss laga till även långkokskött.
LÄGG! Det och bringa är bästa bitarna. Läggen är mager, men det är fullt av bindväv som gör blir sådär härligt klistrigt, gör buljongen geléig och gör köttet mört så det smälter i munnen. Riktig boeuf bourguignon ska göras på lägg. :nod-yes: :inlove:
Ninnan:
Jag lagade kalvlägg till kalops häromdagen-märgben och allt.
Det var godare än bästa filé.
Förutom salt och peppar hade jag tre st kryddpeppar och ett halvt lagerblad. Vill helst inte kryddsmak ska ta över smaken. Men rättså mycket rödbetor till. :tongue:
Navigering
[0] Meddelandeindex
[*] Föregående sida