När man måste ha något att tugga på...

<< < (3/5) > >>

Mynlen:
Isibitar är mest gott på sommaren tycker jag :)
Jag knaprar på några spetskålblad eller litet isbergssallad om tuggsuget blir för stort. spetskålen har jag ofta färdigstrimlad i kylen, för vi har då ätit "pasta" innan. Då är det litet att äta som chips.
Jag har också haft en period jag var tokig i ostchips: dubbla ostskivor i mikro 3-4 minuter och då blir dom knapriga. Och matiga...
rostade solrosfrön är kanske en ide också. Men det jag själv tycker: är det (för) gott blir man lättare sugen igen. Så jag försöker hitta saker som inte är allt för goda .

Välkommen hit förresten!

Tina:
Parmesanchips finns att köpa men är enkelt att göra själv. Antingen i micron eller ugnen. Riv osten och lägg i högar på ett bakplåtspapper, kör i ungen på ca 200 grader

Linika:
Tack alla för det varma välkomnandet!

Det känns som att jag har fått massor med bra tips på annat att knapra på när jag har tröttnat på kokosen (jag är en periodmänniska, så det kommer jag säkert att göra). Jag provade just att göra ett premesanchips, och oj vad det var gott! Nu kan man ha fredagsmys utan att behöva bli frestad till att äta chips/godis! :D   
Hur länge håller sig ett ostchips bra? Bör man äta upp det inom någon timma, eller funkar det bra att göra dem en fredag och äta på lördag?

Isbitar låter spännande, jag har alltid gillat att tugga i mig isbitar när jag druckit upp dricka i vilken jag haft dem. Jag får prova det någon gång! Det kan nog vara riktigt härligt att tugga på dem om somrarna när det är varmt  :lol:

Hos mor min har vi naturella solrosfrön, som mest mamma knaprar på, men även jag börjat äta. Har tidigare inte varit så förtjust i varken frön eller nötter men jag har blivit bättre på att äta det  :biggrin1: Hos pappa har vi saltade, dom tycker jag är godare, men vill man undvika salt är det ju inte så smart. Rostade låter spännande. Rostade sesamfrön är ju ruskigt gott!

Jag ska komma ihåg att skriva här på forumet om jag kommer på något annat gott att knapra på :3

Tina:
Ostchipsen håller sig flera dagar men kan bli mjuka och då inte lika goda. Förvra dom i kylen.

Linika:
Tack så mycket! Då vet jag det  :cheese:

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

[*] Föregående sida