Moussaka

(1/4) > >>

annaw:
Har ett favoritrecept på moussaka sedan innan, men det var ju potatis i, så jag gjorde en egen variant, som borde hamna bra till i värden.

2 små zuccini
1 stor aubergine
Skiva på längden och stek i smör.
Lägg i en ugnsfast form

Stek 500 g köttfärs och en stor hackad lök
Blanda i 2 hackade tomater, och 1 dl vitt vin. Låt puttra ihop en kvart tillsammans med salt, peppar, oregano, och lite muskot.

På med kättfärsen i formen.
Häll på 5 dl vispgrädde och massa ost. In i ugnen 40 min 200 grader.
 GOTT!!!

MiaP:
Låter som en väldigt god variant, men jag tar nog bara aubergin eller bara squash när jag gör moussaka. Och ibland gröper jag ur dom och fyller dom i stället. :rolleyes:

Tina:
Jag måste skriva ner hur jag gjorde moussaka idag, annars glömmer jag bort det.

2 mellanstora auberginer skivas och saltas en stund och steks sedan i smör eller annat fett. Jag körde talg idag.

Gör en köttfärssås på 6-7 hg köttfärs, en lök, pressad vitlök och 1 burk krossade tomater. Krydda med salt, peppar, en nypa kanel, oregano och basilika.

Gör en ostsås på 3 dl vispgrädde och 2 dl creme fraiche som får koka ihop, riv i lite muskot och smält ner 3 dl riven ost med god smak. Till sist kan man vispa i ett ägg så blir den lite tjockare.

Varva aubergin, köttfärsås och ostsås, lite riven ost på toppen och så 20 min i 200 graders ugn.

Mynlen:
mmm blir nästan hungrig!"

hemul:
Moussaka - det är ju jättelowcarb. Att man inte tänkt på det.  :smack_head:

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida