Glutamat
skogsstjrna:
Inte direkt ett livsmedel, men ...
Det har man ju hört att glutamat inte är bra. Men nu hittade jag av en händelse denna mening:
Citat
Glutamat i hög koncentration är toxiskt och kan leda till celldöd. Detta förekommer vid vissa neurologiska sjukdomstillstånd, som t ex Huntingtons sjukdom.
Källa: http://www.medicinstudent.se/neural/node20.html
Ännu en anledning att vara observant på livsmedelsingredienserna. :guns:
idalinda:
Huja :eek:
Ska jag slänga den sista burken (en bauting faktiskt) av min allkrydda, jag tror att jag har säkrat allt annat redan, måste nog dubbelkolla en gång till !
Noja-noja-noja :smack_head:
hemul:
Det värsta är Lidls goda korvar. LÖRDAGSKORVEN deras är skitgod - och full med skit. :cry:
anki:
Undras varför Kronfågel har glutamat och en massa annat sk*t i sin frusna otillredda kalkon??? Och konserveringsmedel (bl.a.) i påsarna med frusna råa kycklingdelar????? Råa frysta delar av rent kött trodden man ju var fria från sånt.
Anki
hemul:
De har haft det i flera år. Köpte en hel kalkon för 3-4 år sedan och blev så besviken. Den smakade inte kalkon alls. Den smakade buljong. Fiskade upp påsen ur soperna, och den var injicerad med buljong. Säkert glutamat också. :puke1:
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida