göra smör själv
<< < (2/4) > >>
Mynlen:
tyvärr fungerar länken till hur man gör smör inte längre..
idalinda:
Jag har nu läst hela den gömda tråden, tackar för den.
Men den första länken där du hade råd om tillverkning ledde inte till smöret.
Jag hajjar nog hur man gör, men är det något jag ska tänka på?

Hälla grädden i bunken och låta den gå 10 minuter,
sen när det liknar en smörklump ska man tvätta den tills... vaddå,
Ska vatten blir klar eller?

( jag har förr tvättat vanlig smör till osaltat tillstånd så jag har en liten aning om att arbeta med en smörklump)

Efter är det bara smaksätta.Klart.

hemul:
Jaså. Jo, bara vispa tills det blir en smörklump. Tvätta så noga du kan. Jag spolade kallt vatten på och bankade med knytnävarna för att få ut vasslen. Smöret fastnar inte på händerna om det är riktigt kallt, men det gör ont i händerna av kylan. Salta när allt är klart om du vill ha salt.

Har du bara en elvisp så gör lite i taget, den orkar inte annars och den lär bli varm ändå när smöret tjocknar. Jag gjorde med rullen till Assistenten när jag gjorde lite mera.
idalinda:
Jag har en rejäl hushållsmaskin som klarar allt! :yay:

titta: http://www.mixerpro.com/machines/built_in/built_in.htm

Jag tror att 2 liter vispgrädde är en enkel match för den. :nod-yes:
hemul:
Har du sån där degrulle? Kör med den i så fall.
Navigering
Meddelandeindex
Nästa sida
Föregående sida