Bacon explosion! Grillat är godast!

<< < (8/8)

Ninnan:
Smör; mynlen!  :drool:

Mynlen:
Citat från: kwidell skrivet 2011.07.21 - 23:00:17

bara glad om jag kan hjälpa  :inlove:

skillnaden när man grillar något på en grill eller har på galler i en ugn är att grillen blir så mycket varmare! så då hunner inte lika mycket av "saften" rymma iväg... men i ugnen kan det bli torrt och tråkigt.... speciellt om den är i för länge. ... men har man den då i en brödform så slipper man det bekymmret!  :nod-yes: ... om man sen dessutom har en ugn med inbyggd stektermometer, som stänger av sig när köttet har fått rätt temperatur.. ja då blir matlagningen enkel...  :lol: :flirting:


jag fick just rådet att ha köttfärslimpa på lägre temp för att hålla den saftigare. Suck. man blir bara mer o mer förvirrad ibland.
Och en sån lyxig ung har vi absolut inte. jag får nöja mig med en vanlig digital stektermometer som jag inte hör när den piper och jag är ensam hemma  :lol1: Fast till köttfärslimpa har jag aldrig använt den. Nu i veckan ska jag testa!!!

Mynlen:
Citat från: Ninnan skrivet 2011.07.21 - 23:33:03

Smör; mynlen!  :drool:

:inlove: :inlove:

kwidell:
 :laugh: Grill är ett kapittel för sig!.. så försök inte "översätta" den till ungstemperatur... för det går inte.

ja du bör hålla lägre temp och låta den stå längre... fast det gäller speciellt om det är ett helt köttstycke du gör! typ helstekt biff eller så.. om du har tid så blir köttet nämligen supergott om det får stå på låg temp och sakta genomstekas  :dribble:  när det gäller rött kött som typ biff blir det bäst om man lyckas få tag på en bit med ben och fettkappa kvar. då bränner man av ytan med en skärbrännare (för att döda ev bakterier och ge lite smak) sen in i ugnen m stektermometer och sätt ugnen på 50 grader C. låt stå i måååånga timmar  :rolleyes: .. tar runt 12-24 timmar... men sen när det är dags att äta... :dribble: :dribble: köttet smälter i munnen!!  :dribble:

Navigering

[0] Meddelandeindex

[*] Föregående sida