Vin
Affe:
Då har vi kommit till nästa lilla sköna tretimmars box i form av en cylinder som heter Allegro för C:a 207 kr på monopolet..
En Italienare ( Sangiovese) som är helt superb till Ost, biff,kryddad kyckling en mastig gratäng eller bara som sällskap vid TV till schlagern eller dyligt...gärna med en Mozzarella sallad med nötter och olivolja... :whistle:
Smaken är robust men endå lite elegant med smak av bär och jord ( Jag kan ha taskiga smaklökar men men) ...
Cylinderboxen i sig är trevlig och kan mycket väl finnas på bordet... ett bra vin för pengarna... :drink:
Trevlig helg mina vänner
Affe
skogsstjrna:
Utan att ange nån direkt maträtt kan jag rekommendera två rödviner offhand:
Gnarly Head - suveränt zinfandelvin i lite högre prisklassen 87 kr, men klart värt det. Nr 6597.
Château Prat-Majou-Gay - från Minervois i Frankrike, där vi cyklade förbi förra våren. Nr 5318, 68 kr. Lite robustare, inte nåt av Fr:s mest kända vinområden, men jag gillar det... ;)
beritz58:
Äntligen en diskussion på rätt niva för lchfare. Jag frågade på kolhydrater i fokus om vin... och fick till svar 2-3 glas vin det är alldeles för mycket. Jag har hållit mig ifrån vin och öl i många år pga smärtsyndrom och starka tabletter. Nu har jag sedan länga fasat ut tabletterna och tillåter mig att dricka vin. Då blir det plötsligt suspekt. Visst har jag blivit rejält på kanelen några gånger, men man har ju börjat om. Tar ett tag att lära sig.
Bra att ni finns!!!
Nu börjar snart fotbollen.... hjäkp jag vill inte att vi ska få stryk.... :fork_off: men det vill nog Spanien. :max-shock:
Kram B :w00t:
hemul:
Du får tänka på att en del anser sig må dåligt om de äter 2-3 g kolhydrat mer än vanligt. Hur de kan räkna ut så noggrant hur mycket de får i sig är en gåta för mig, men de kanske skickar in maten för analys innan de äter den. :whink:
Det här är en högst egen hemulteori (med visst belägg), men jag tror att om man äter extremlite kolisar så blir man känslig och kanske ökar i vattenvikt och/eller mår dåligt om man någon gång äter aningen mer. Det måste ju vara rena chocken för kroppen. Den har ju t.ex. knappt behövt de enzymer som krävs för kolhydrater på länge. Jämför med någon som lever extremt fettsnålt, för en gångs skull äter revbensspjäll och mår skit.
Ligger man på en något högre nivå tror jag inte man får de där effekterna för några gram hit eller dit.
Tänk också på att det är den mängd kolisar man får i sig som räknas, inte den procenthalt ett livsmedel innehåller. Det där är någon slags lathund som blivit en helig sanning för folk. Det är bara ett förenklat sätt att uttrycka det på så att folk ska slippa väga och räkna. Vill man dricka ett par glas vin eller äta en halv banan så kan man ju ta bort något annat i stället då.
Tror nog många av dem som äter obegränsat av saker med högst 5% kh får i sig mycket mer än de tror. I sällskap med en massa äckliga fibrer dessutom. :tongue:
MiaP:
Helt rätt man måste se på allt med lite förnuft också. :smack: :angrywife:
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida
[*] Föregående sida