hemul
|
|
« skrivet: 2011.06.17 - 20:30:47 » |
|
Om man ska panera något i ägg, så går det ju inte åt ett helt ägg för mig. Tycker det är så slösigt att slänga halva ägget. Men när jag provat att spara så uppstår en konstig färg, rosaaktig liksom. Det påminner mig om sådan där häftig bakterietillväxt som kan uppstå i toaletter om man inte spolar, så jag tycker det ser farligt ut. Nån som vet om det är OK eller inte?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
/LO
|
|
« Svara #1 skrivet: 2011.06.17 - 23:04:19 » |
|
Nä, jag vet inte, men stek det som är kvar. Det går att spara!
|
|
|
Loggat
|
LCHF-are sedan september -06. Gått en graviditet på LCHF. Jag mådde utmärkt och födde ett friskt barn.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #2 skrivet: 2011.06.17 - 23:24:10 » |
|
Det skulle jag om jag hade hund, men jag vill inte äta stekt äggklatt. Däremot skulle jag kunna ta med det i nästa omelett eller äggröra jag gör, om det gick att spara alltså.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #3 skrivet: 2011.06.18 - 00:59:59 » |
|
Näpp! Paneringsägg hade jag aldrig sparat! Men om du känner dig slösig, kan du väl steka upp det som är kvar och äta upp det direkt?
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #4 skrivet: 2011.06.18 - 01:02:44 » |
|
Inte efter att jag doppat nåt i det så klart! Men man borde ju kunna ta undan hälften och spara innan man förorenar det.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Corny
|
|
« Svara #5 skrivet: 2011.06.18 - 01:05:38 » |
|
Jo, men egentligen så tjänar du väl inte så mycket på det? Omelett på ett halvt ägg?
|
|
|
Loggat
|
Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
|
|
|
|
kwidell
|
|
« Svara #7 skrivet: 2011.06.18 - 08:21:26 » |
|
Jo men att ta hundan halva ägget INNAN du doppar nått i det borde ju fungera... i alla fall till nästa dag dycker jag. eller så kan du krydda på det med något mummsigt. steka det tunt. skrimla som man gjorde till kolans nasigoreng.. och servera som ett tillbehör till fisken!
|
|
|
Loggat
|
Jag har aldrig mött en kallori som jag inte tyckt om! mer om mig på: http://skruttens.blogspot.seStartvikt: 138,7 - Som lägst: 113,3 (-25,4 kilo) Nytt avstamp: 120,2 - Som lägst: 105,8 (-14.4 kilo) Totalt tappat sedan starten: 32,9 kilo Just nu: 108,4
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #8 skrivet: 2011.06.18 - 15:15:03 » |
|
Det är ju det jag har problem med och undrar om. Men när jag provat att spara så uppstår en konstig färg, rosaaktig liksom.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Ninnan
|
|
« Svara #9 skrivet: 2011.06.18 - 21:37:42 » |
|
Panera med äggulan och sätt in vitan i kylskåpet. Det fungerar läänge!
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #10 skrivet: 2011.06.18 - 22:47:51 » |
|
Jo, jag gör så ibland, men det blir annorlunda. Ibland vill jag ha vita också.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Ninnan
|
|
« Svara #11 skrivet: 2011.06.18 - 23:01:34 » |
|
Ärligt talat tror jag inte ägg med gula och vita tar skada i kylskåpet Näär sover du egentligen? Du skriver på de mest konstiga tider??
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
hemul
|
|
« Svara #12 skrivet: 2011.06.18 - 23:04:58 » |
|
Det tror inte jag heller. Men varför blir det rosa då? Kvart i elva en lördagskväll - är det så konstigt?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Ninnan
|
|
« Svara #13 skrivet: 2011.06.18 - 23:11:49 » |
|
Panera för 2- 3 middagar och värm dagarna efteråt.. Jag lagar mat ofta för några dagar, för jag känner mig fastnaglad vid spisen annars.
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
Ninnan
|
|
« Svara #14 skrivet: 2011.06.18 - 23:23:27 » |
|
Jag tror inte det har hunnits bilda bakterier i kylskåpet. Rå äggula i bernaisesås kan man ju ha i kylskåpet. Jag har sett 4 eller 5 på morgonen, är du då uppstigen eller inte gått och lagt dej?
|
|
|
Loggat
|
|
|
|
|