Hemrökt fläsk
hemul:
Man behöver:
En rök, rimmat fläsk, kol eller annan värmekälla, rökspån, tändstickor, tålamod.
Inte mycket till recept. Jag ville bara tala om att det funkar alldeles utmärkt i en vanlig liten rök. Tog rätt lång tid, 3-4 timmar om jag minns rätt. Antagligen går det fortare om man skär ner fläsket i lite mindre bitar. Jag hade 4 bitar som var sådär 1 x 1.5 dm i två lager (min rök har två galler).
Så har ni en liten Abu-rök eller liknande så är det bara att köra. Annars kan det vara värt att införskaffa en om ni har nånstans att vara. Fläsket blev mycket gott, särkilt lättbräckt till äggröra.
kwidell:
Perfekt!! :w00t: jag som precis har beställt en halv eko gris av en vän! :lol: .. som dessutom råkar ha en stor attans rök.. :whistle: redan planerat att köra en "RÖKARDAG" hema hos honom :lol:
hemul:
Bra att du fattade fast jag hade skrivit "Hemrimmat fläsk" som rubrik. :tongue:
Nästa gång ska jag nog testa att röka hjärta. Rökt renhjärta ska ju vara så gott, så då måste det ju gå med andra hjärtan också. Lamm eller gris, tänkte jag, men det får allt bli lite varmare först. Fläsket gjorde jag de där fina dagarna i april. Har massor i frysen.
kwidell:
:lulz: Det tänkte jag inte ens på! men det är klart jag fattade vad du menade hemulen :inlove: när det gäller nått så gott som rökt fläsk kan man inte missuppfatta! :flirting:
Tina:
Maken har skaffat rök och testade en bit fläsk, jösses va gott det var. Skulle kunna leva på det. Hur har det gått med hjärtat. Jag får se till att skjuta en älg för det är bara skytten som får hjärtat och det ska vara en delikatess (var är min jägar-smajly)
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida