läget i början av april |
<< < (2/3) > >> |
idalinda: Hur mycket ska man blanda ungefär. 1dl vitlöksklyftor xx dl olja xx kryddmått /tsk chili xx kryddmått/ tsk örtkrydda Både Chili och örtkrydda har jag gott om (eget det med och stevia! :inlove: ) |
Lisbeth: En variant på MARINERADE VILÖLSKLYFTOR Ingredienser 40 vitlöksklyftor 2 dl vatten ½ tsk salt ½ dl vitvinsvinäger MARINAD: 2 msk balsamvinäger 1 msk honung 1 msk tomatpuré ½ tsk chilipulver ½ tsk curry ½ tsk salt 1 dl olja Gör så här Skala vitlöksklyftorna med en liten vass kniv. Koka upp vatten, vinäger och salt i en traktörpanna. Lägg i vitlöksklyftorna och låt dem koka kraftigt under lock i ca 2 minuter. Lägg dem i en sil att rinna av väl och packa dem i en eller flera glasburkar medan de är varma. Blanda balsamvinäger, honung och tomatpuré. Det går lättast om man värmer blandningen några sekunder i mikrougn eller i en kastrull. Smaksätt med kryddor och salt. Vispa ner oljan i blandningen. Det blir perfekt blandat om man använder mixer. Häll marinaden över vitlöksklyftorna. Förslut burkarna väl. Vänd och skaka burken väl så att kryddor och vitlök blandas noga. Förvara vitlöksklyftorna i kyl. Hållbarheten är flera veckor. |
idalinda: Jag kollade lite runt två av mina tre frysar, och nu är dessa två i hyfsat ordning. Jag kan tala om att det verkigen finns grönsaker där, flera paket bortglömda grönkål tex. Fisksoppa ska göras oftare nu, det är där jag använder grönkålen. :nod-yes: :nod-yes: Tack Lisbeth ännu en gång för receptet, om vitlökarna börja gro, måste jag göra något storkok av dom. Ska hålla lite extra koll på dom. |
Corny: Äter ni inte grönkålssoppa med kokt ägg någon gång? Det är ju så gott, och så går det åt mer grönkål också! :whink: |
idalinda: Spenatsoppa gillar vi men äter sällan av någon konstig anledning. I Finland köpte jag allti en färdig soppa från frysdisken som jag älskade och har inte riktigt hittat någon annan recept som matchar den smaken. Det är nog värt att börja experimentera fram något gott, tack för påminnelsen. Jag jobbade flitigt under en vinter med grönkålen och försökte hitta någon maträtt där vi gillade smaken. inget annat fungerade, men i fisksoppan kunde man gömma rätt mycket grönkål utan att smaken tog över på " fel" sätt. |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |
Föregående sida |