Kaviar
<< < (4/9) > >>
Affe:
Citat från: hemul skrivet 2011.11.11 - 14:07:33

I min ungdom när det var mer vanligt att man köpte hel fisk brukade jag göra egen rom. Gäddrom t.ex. är supergott.

Stekt torskrom i min ungdom mmmmmmm :inlove:
Affe:
Citat från: hemul skrivet 2011.11.11 - 14:07:33

I min ungdom när det var mer vanligt att man köpte hel fisk brukade jag göra egen rom. Gäddrom t.ex. är supergott.

Jag var i Norge för ett par månader sedan.... ramlade på en gammal favorit... Stabburet Krabbepostei..... bara det gotta , inkråmet, gråbrunt med krabbsmör.....Akta er för IKEAS Krabbpastej dock... bara potatisflingor och tillsatser... :tongue_wag:
Tina:
Citat från: Affe skrivet 2011.11.11 - 17:47:05

Citat från: hemul skrivet 2011.11.11 - 14:07:33

I min ungdom när det var mer vanligt att man köpte hel fisk brukade jag göra egen rom. Gäddrom t.ex. är supergott.

Stekt torskrom i min ungdom mmmmmmm :inlove:


Kunde man köpa på burk, billigt var det också.
hemul:
Och färsk med! Såna där "byxor". Jättegott. Men burkarna fanns ivf för ett par år sedan, men billigt var det ju inte längre.
Mynlen:
Ingen fast sorts mat. Man hittar på "extra goda rätter". man kan få såna gratistidningar med recept och det är olika från år till år. Säkert finns det familjer som äter samma varje år men jul är ingen jättehögtid som i sverige. Inkokta päron har ganska många som något man äter då, inkokta i rödvin så att dom blir röda. Det är hårda päron som inte går att äta rakt av, måste kokas först och vissa blir röda av kokningen utan vinet :) Gieser Wildemann heter sorten.

Men vi har alltså svenskt julbord. Anpassad efter rätterna vi tycker är godast självklart :)
Navigering
Meddelandeindex
Nästa sida
Föregående sida