vinbär |
(1/3) > >> |
idalinda: Saftmajan har varit framme idag! Det blev ca. 5 liter koncenterad vinbärs-saft till frysen, jag använder den helt osockrad sedan 20 år tillbaks! Om det kommer sockersöta gäster kan man söta saften till bordet. Det finns mycket mer vinbär kvar i buskarna, så det blir mer kok, bara alla bär mognar. Några påsar vita vinbär frystes hela till vinter-mezen ! ( vi har rätt mycket hela vinbär i frysen sen förra året, vintern 08-09 åt alla barn meze som galningar och tog gärna frysta vinbär till yogurten, vintern 09-10 var meze inte alls så populärt och därav mycket vinbär kvar. jag gottar gärna med frysta vinbär på kvällen, med eller utan meze !) |
Tina: Vad gör du för meze med vita vinbär. Jag har massor och vill hitta användningsområden. |
idalinda: Frysta vinbär direkt från frysen och sedan bara strö över meze! Gott! :nod-yes: jag äter frysta vinbär som dom är som kvällsgodis ibland. Men dom måste vara direkt från frysen , inte 10 minuter upptinade! |
Tina: Menar du meze-yogurth? |
idalinda: :nod-yes: jop, Meze-yougurt och direkt-från-frysen-vinbär :yay: |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |