Fetbobbas Forum

Forum för folk som tycker
fett är fint!

 

Vi har förstått att kostråden är alldeles galna. För mycket kolhydrater och för lite naturligt fett gör oss sjuka. Gifter och tillsatser gör oss sjukare.
Vi vill äta naturlig, näringsrik och opåverkad mat.

Tapatalk enabled RSS feed 2024.11.23 - 15:42:40 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
 
   Startsida   Hjälp Sök Kalender Logga in Registrera  
Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Hur länge kan man ha skaldjur i kylen?  (läst 31824 gånger)
0 Medlemmar och 3 gäster tittar på detta ämne.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« skrivet: 2010.08.04 - 23:57:15 »

Har för mig att jag har frågat det här förut men...

Om man tinar kräftor, hur länge kan man ha dem i kylen sen? Är det säkrast att skala och rensa dem så man bara har det vita köttet och inget bajs och sån där moja som är under skölden?
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #1 skrivet: 2010.08.05 - 11:15:59 »

Om man tinar dem i kylen tar det väl ungefär ett dygn bara för själva tinandet, så ett dygn till (med skal) ska iaf gå bra. Sen tror jag inte att jag hade vågat vänta längre med att äta upp godsakerna. (Hade inte orkat vänta längre heller, för den delen!)
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #2 skrivet: 2010.08.05 - 12:03:05 »

Är du säker? Jag är skiträdd för dåliga skaldjur nämligen. Blev skrämd som barn.  :shy:

Jo, jag har köpt ett 2-kilospaket kräftor till bara lilla mig förstår du. Ett kilo äter jag lätt, men två blir nog lite mycket. Jag måste ju tina hela på en gång...
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #3 skrivet: 2010.08.05 - 12:05:52 »

Jag fick just en idé. Vad tror du om att tina paketet bara lite, så isen går att hacka i? Behövs nog inte mycket, för lag brukar inte bli stenhård ens när den är ordentligt fryst. Sen hacka loss hälften och snabbt tillbaks med dem i frysen. :surprised:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #4 skrivet: 2010.08.05 - 20:19:18 »

Jag är också rätt rädd för dåliga skaldjur. Därav mitt svar. Jag tror nämligen att man egentligen kan ha dem i kylen i ca två dagar efter tining, men det hade inte jag vågat!

Hackandet låter som en utmärkt idé! Gör på det viset, vet jag!
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #5 skrivet: 2010.08.05 - 20:55:08 »

Ja, det kan ju inte göra nåt att de är lite småtinade på ytan bara.

Jo. Jag skalar ibland räkor på kvällen som jag ska äta till frukost, men det är så långt jag har sträckt mig hittills.  Två dar, säger du? Hela alltså, med skal och allt? :confused3:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #6 skrivet: 2010.08.05 - 21:13:12 »

Jag tror att man kan ha dem i kylen i två dagar, med skal och allt, eftersom de är inkokta och frysta. Men, som jag redan sagt, så skulle jag inte våga mig på detta själv. Jag hade gjort som du isf. Hackat bort hälften och stoppat in i frysen igen. Så länge skaldjuren är frysta, vilket de bör vara, ska det inte vara någon fara.
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #7 skrivet: 2010.08.05 - 21:38:28 »

Yes mother! :smooch:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #8 skrivet: 2010.08.06 - 00:00:36 »

Yes mother! :smooch:
Honey! Darling! :inlove:   :smooch:  :throw_flowers: Hur blev det nu? Hur gjorde du med kräftorna?  :whink:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #9 skrivet: 2010.08.06 - 00:16:06 »

Men jag ska väl inte äta dem nu!  :fork_off:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Corny

*******

Smörklickar: 25
Offline Offline

Antal inlägg: 2562



« Svara #10 skrivet: 2010.08.06 - 01:29:16 »

HUR ska jag kunna veta när du ska äta dina kräftor? Skärp dig, hemul!  :angrywife:
Loggat

Ibland så är man någon annan än den man ser ut att vara.
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #11 skrivet: 2010.08.06 - 02:33:53 »

 :max-shock: :sadsad:
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
MiaP
Hero Member
*****

Smörklickar: 15
Offline Offline

Antal inlägg: 848


Hemsida
« Svara #12 skrivet: 2010.08.06 - 14:07:25 »

Du kan säkert göra som du föreslog och frysa in de du vill spara men tänk på att de ska ligga i lag så du får med så mycket som möjligt.
Det där mojset du pratar om under skölden är kräftsmör så släng det inte, koka en liten buljong som du reducerar och häller i grädde sen kan du lägga i lite kräftor och få en underbar soppa.
 :chef:
Loggat

Mer smör i maten och vikten rasar
hemul
Administrator
*****

Smörklickar: 63
Offline Offline

Antal inlägg: 31115



Hemsida
« Svara #13 skrivet: 2010.08.06 - 14:14:51 »

Klart jag inte slänger det! Jag äter upp det. Det är ju det godaste. :tasty:  Men jag tänkte att det påverkar hållbarheten i kylen i.o.m. sin mosiga konsistens.
Loggat

Fett är fint! | Marit Paulsen, go home! | Sverige ut ur EU!
Glucose is the energy of life - Robert  Lustig
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
8: Undefined index: googletagged
Fil: /home/meow/domains/fetbobba.net/public_html/forum/Themes/core_mod/Display.template.php (main sub template - eval?)
Rad: 544