Saltrubbad fläskarré med långkokt tomatsås
Fjällmor:
På morgonen gned jag in fläskkarré med havssalt, citronskal och hackad rosmarin. Sen fick den gå länge i ugnen. På svag värme. Jag tror till och med ugnen stängdes av av ett litet busfrö under dagen. Men köttet smakade himmelskt till kvällen oavsett.
Under dagen långkokades en tomatsås:
Fräs vitlök och scharlottenlök i smör och lite citronolivolja. Slå på några burkar cocktailtomat och/eller hackad tomat från trädgården. Låt koka länge. Minst en timme. När du närmar dig middagsdags smashar du följande färska raringar i den stora morteln:
Oregano
Citrontimjan
Basilika
Libbsticka
Gräslök
Citronolivolja
och spetsar tomatsåsen med den sköna gröna väldoften...
Jag njöt mozzarella och vitlök & citronfrästa haricot verts till.
Bilder finns här:
http://web.mac.com/fjallmor/Webbplats/Blogg/Poster/2010/8/3__DSC0388.html
hemul:
Vad ska du göra? Ska fläskfilén få terapi? :sad:
Fjällmor:
:lmao:
:whistle:
berittis:
Måste testa, har en karré i frysen. Men, en fråga. Eller tre, snarare. Hur stor köttbit? Hur låg värme? Hur länge i ugnen?
Fjällmor:
Svåra frågor!
En hel karré, vet inte vad de väger :redface:
Ugnstemp, strax under 100 - kanske 80-90 typ.
Sen får den gå många timmar.
Hur många vet jag inte så noga.
Men om du vill kan du ju köra in en köttermometer och ha koll den vägen..?
:nod-yes:
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida