Saltrubbad fläskarré med långkokt tomatsås

(1/2) > >>

Fjällmor:
På morgonen gned jag in fläskkarré med havssalt, citronskal och hackad rosmarin. Sen fick den gå länge i ugnen. På svag värme. Jag tror till och med ugnen stängdes av av ett litet busfrö under dagen. Men köttet smakade himmelskt till kvällen oavsett.

Under dagen långkokades en tomatsås:

Fräs vitlök och scharlottenlök i smör och lite citronolivolja. Slå på några burkar cocktailtomat och/eller hackad tomat från trädgården. Låt koka länge. Minst en timme. När du närmar dig middagsdags smashar du följande färska raringar i den stora morteln:

Oregano
Citrontimjan
Basilika
Libbsticka
Gräslök
Citronolivolja

och spetsar tomatsåsen med den sköna gröna väldoften...

Jag njöt mozzarella och vitlök & citronfrästa haricot verts till.

Bilder finns här:

http://web.mac.com/fjallmor/Webbplats/Blogg/Poster/2010/8/3__DSC0388.html

hemul:
Vad ska du göra? Ska fläskfilén få terapi?  :sad:

Fjällmor:
 :lmao:

 :whistle:

berittis:
 Måste testa, har en karré i frysen. Men, en fråga. Eller tre, snarare. Hur stor köttbit? Hur låg värme? Hur länge i ugnen?

Fjällmor:
Svåra frågor!

En hel karré, vet inte vad de väger  :redface:

Ugnstemp, strax under 100 - kanske 80-90 typ.

Sen får den gå många timmar.
Hur många vet jag inte så noga.

Men om du vill kan du ju köra in en köttermometer och ha koll den vägen..?

 :nod-yes:

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida