grönkål |
(1/2) > >> |
idalinda: Yes hemul , grönkålen kan också börja skördas nu. jag har verkligen kämpat med att hitta recept som vill gillar. Hittills har det passat bäst att ha grönkål i laxsoppan. Allt annat har smakat :puke1: |
Lisbeth: Olle Jönssons stuvade grönkål Har hört ryktesvägen att detta recept skall vara toppengott. Ingredienser 2 stockar färsk grönkål 3 dl grädde 2 krm riven muskot 3 buljongtärningar Vatten Peppar Salt Smör för stekning Gör så här Plocka grönkålen och koka med vatten och buljongtärningar i ca 30 min. Häll av vattnet och stek grönkålen ordentligt i smör. Riv över muskot, peppar och salt och slå över grädden. Låt puttra några minuter |
Lisbeth: Grönkål med vitlök Tillagning En stor bunt grönkål (minst 400-500 g) 2 små rödlökar eller 1 stor 4-6 vitlöksklyftor, hackade olivolja smör Färsk citronjos salt peppar Ansa kålen, tag bort mittenstjälken, och dela bladen i mindre bitar. Ånga kålen tills den har halverats i storlek, inte mer än 10 minuter. Under tiden fräs löken och vitlöken i panna i olivolja och en liten smörklick. Lägg i grönkålen och fräs tillsammans tills kålen är så mjuk som du vill ha den. Akta så den inte reducerar för mycket i storlek. Tag av värmen och krama en citronhalva över och salta och peppra efter smak. Gott till grillat, revbenspjäll tex. |
idalinda: Värd att testas, men vad menar du med 2 stockar grönkål . Alltså två ordnetliga grenar eller 2 hela stora plantor = kanske 1-2 kg grönkål ... ? |
hemul: :nod-yes: |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |