Zuccinisoppa

(1/2) > >>

Lisbeth:
Zuccinisoppa:
Du behöver 1 mellanstor purjolök, 2 mellanstora zucchini, god buljong, lite grädde att avsluta med, salt och peppar. Fräs löken och zucchinin i olivolja i en tjockbottnad gryta. Häll på buljongen och låt puttra i ca 20 minuter. Avsluta med lite grädde. Mixa soppan tills den är slät och förvara i kylskåpet tills du ska äta. Precis Innan servering hackar man god rökt lax och garnerar med.   :lick:

Ekub:
Låter gudomligt gott!! :inlove:

kwidell:
det där lät gott!  :dribble: låter som något som funkar ypperligt nu på sommaren också!  :nod-yes:

skickar en Smörklick åt ditt håll!

Monkan:
Bra med lite tips för trädgårdslandet är fullt med jättestora zucchini. De flesta var för små att ta in före vi åkte på 2,5 vecka semester och när vi kom hem var dom helt ENORMA. Har faktiskt aldrig sett så stora förut. Dom vinner på att skördas innan dom blir så stora, det är helt klart för det är fullt med frö inuti.

Skall prova soppan så kan jag variera menyn lite.

idalinda:
Monkan, du vet väl att du kan frysa in squash också om du får bauta mycket på en gång.
Skala den i tjocka skivor eller stavar och förväll ett par minuter, kyla ner och in i frysen.

Det är även gott att steka på pannan eller göra fusk-potatis-sallad.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida