Kefirsvamp |
(1/15) > >> |
Lisbeth: Min Kefirsvamp har växt så bra att jag kan dela med mig om någon är intresserad. |
idalinda: :blink: vad är det ? Tänkte förs matsvamp och sedan en krukväxt ... du ser jag har inte googlat än :whink: |
Lisbeth: Små vita gryn som man lägger i mjölk, låter det stå ca 24 tim sila av grynen och ät mjölken som nu är som gammaldags långmjölk,lätt syrlig. Har ätit det ca 1½ år och inte haft magsjuka en enda gång under den tiden. Inbillar mig att det beror på de nyttiga bacilluskerna som det blir av svampen. Man kan även lägga grynen i vatten och göra vattenkefir som man dricker |
hemul: Hur svåra är de att hålla liv i de där? |
Lisbeth: Mina har levt länge o förökat sig bra. Använder 5 dl mjölk varannan dag. De 5 dl som är klart delar jag på två tallrikar och då blir det två frukostar till nästa omgång är klar och så håller jag på. Man kan lägga grynen i vatten o lite socker om man ska resa bort eller vill ha ett litet uppehåll. Ställ i kylen o då håller dom 3-4 dygn. Går även att torka och väcka till liv igen men det har jag inte testat. |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |