jordgubbar |
<< < (8/8) |
anod: hejsan idalinda, nu måste jag få veta hur torkar du jordgubbar? å när dom e torkade kan man äta dom "torra" eller ska man blötlägga dom å koka kräm edyl? kan man strö dom på fil? det låter nästan som om man kunde ha dom som alternativt godis :lick: en fråga till , du som verkar va forumets trädgårdsvetare denna blomma på bilden , vad e det för sort , vet du (eller nån annan) det? det e ju en vanlig växt i många trädgårdar, jag hade den i min förra, det va en härlig blomma att plocka in stora fång av å ha på köksbordet, inte särskilt hållbar kanske men så somrig! |
idalinda: Citat från: hemul skrivet 2011.06.22 - 15:25:23 Jag kan skicka det vi tömmer ur våra grillar till dig. om ni har eldat med ved ... |
idalinda: Citat från: Tina skrivet 2011.06.22 - 16:56:18 Cajsa warg i Stockholm har obesprutade för 50 kr/l, som hittat! Och jag fick mina ekologiska för halva det priset :yay: |
idalinda: anod, tyvärr är jag inte duktig på att namsätta blommor. Den blomman har jag ju sett och tycker att den är vacker, men namnet... Om du reggar dig till forumet odla.nu ( reggandet tar inte lång stund) och lägger fram bilden där så har du nog namnet på en timme eller högst två, Där finns folk som kan ALLT! Jordgubbar torkar jag i en torkapparat av OBH- Nordiga, kanske 5 våningar med hål så att luften kan cirkulera. Jag skivar jordgubbar i jämntjocka bitar i apparaten. Sedan förvarar jag dom i en burk. Du gissade rätt, vi använder dom som godis här hos oss, man tar den torra biten i munnen, och om en stund kommer koncentrerad mustig jordgubbsmak. Varje år säger vi att detta ska vi ha mer. Men det blir svårt när vi köper eko-jordgubbar bara en gång och torkningen tar tid. ( köpestället ligger nästan 10 mil bort) I år är vi bortresta under den bästa skördetiden, så förmodligen blir det inte jättemycket torkat i år heller :cry: |
kwidell: Smart apparat! :thumbsup: går det att göra typ beef jerky i en sådan tro? |
Navigering |
Meddelandeindex |
Föregående sida |