jordkällaren / stukan rotselleri och kålrabbi |
(1/2) > >> |
idalinda: jag har varken jordkällare eller en stuka , men ouppvärmt vanlig uteförråd. Mina rotfrukter och kålväxter har jag förvarat där i sand. Det finns ett par hinkar kvar där just rotselleri och kålrabbi , men jag är lite misstänksam på kvalitén... tänkte kolla om det finns något kvar till buljongkoket... |
idalinda: Oj, 3 rotsellerin fanns där i sanden och visst kunde jag får bitar till buljongkoket. Men nu är det definitivt slut med alla förvaringar i förrådet. Kålrabbisar var också fina innuti, men jag vet inte om smaken. Tanken var att koka dom i små bitar och blanda i gårdagens köttfärssoppa rester, men jag fastnade i affären med några bekanta och soppan var uppäten utan kokta kålrabbin när jag kom hem. Får linda dom in i en folie och hitta på något med dom i morgon. Det viktigaste ändå var kunskapen att det går att förvara rotfrukter och även kålrabbin in i maj månad! |
Fjällmor: Det här var spännande. Jag har en liten källare under hallgolvet som ska inredas för förvaring av skörd. Gissa vem som kommer få komma med synpunkter..? :nod-yes: |
idalinda: Fobo har mycket matnyttigt om odling och allt runtomkring Här finns lite basinfo om grönsaksförvaring http://www.fobo.se/artiklar/vaxtodling/gronsaker/ovrigt/bevaragronsaker.shtml |
idalinda: Det blev mat av kålrabbin efter den långa förvaringen :clapgrin: jag skärde den i små tärningar rullade runt i rapsoljan smaksatt med salt och cayennepeppar och sedan in i ugnen så att dom fick färg. I grytan blev det köttfärs med krossade tomater och grädde . över allt strödde vi massa gräslök , för det finns det gott om just nu :laugh: |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |