Odla kryddor: rosmarin |
(1/2) > >> |
hemul: Köpte en kruka rosmarin som jag tänkte låta växa till sig. Nu undrar jag, grenar sig rosmarin? Blir den alltså tätare och bättre om man tjuvar kvistar till matlagningen eller är den kvist man klipper av körd? |
idalinda: Jag har en väldigt kort erfarenhet av rosmarin; några fjolårs egensådda plantor, som jag dessutom har lyckats övervintra! Eller tog jag sticklingar från en planta :confused3: för jag har en större en också ... hmm, men jag tror bestämt att det kommer nya skott från dom du klipper nu. En annan sak är det om den köpa växten vill växa vidare... om det är en sådan från grönsaksdisken. Dom är hårddrivna i näringslösningar och klarar inte alltid att växa vidare, utan har redan " gett allt" . Om du önskar den långt liv, kan du försöka plantera om den till en lite större kruka med lite nytt jord och sedan gödsla då och då. Då kanske den vill... men det finns lite olika bud om det där att odla vidare kryddor från gröntdisken, det kan funka , men det är inte ditt fel om du inte lyckas ... Om plantan kommer från plantskolan ska den växa vidare snällt ! |
hemul: Så bra då. Då kan jag plocka av den vartefter. :smile: Den är från Willys och jag har redan planterat om den så klart. Ja, det var korkat att köpa där. Särkilt som jag såg att de hade extrapris i Coop Byggs flygblad och jag ska dit i helgen. |
Tina: Mmm, färsk rosmarin är underbart. JAg köper en ny planta varje år och numera från plantskolan. Den förgrenar sig när man klipper så den blir bara buskig och fin av att man tar av den. |
hemul: Tack. Än så länge mår min bra. Jag ska klippa lite i den nästa gång jag lagar lämlig mat så får vi se. :nod-yes: |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |