Till rotfrukternas försvar
Ary:
Ruttna ägg under skrivbordet, det ska vara du till det. :whink: Du är en av de mest underhållande personer jag känner på nätet. :smile:
Men hur var det nu med de lösliga, de hängde med så långt som till tjocktarm iaf? Min mage funkar inte något vidare på lchf utan föredrar när det som finns i tarmarna tar lite plats annars stannar allt upp och jag mår inte bra. Som det ser ut nu tar jag 2 msk linfrö nästan varje dag för att det ska funka...
hemul:
Tackar! :king:
Vet inte så mycket om fibrer, jag. Jag är tvungen att äta surkål för att hålla magen igång, men det beror inte på lowcarb, utan kom efter en antibiotikakur. Jag äter ju ändå dagligen potatis och ibland banan och sånt. Har även provat med råkost typ, men det gör varken till eller från.
Mynlen:
jag har ätit rödbetssoppa idag!!!! (för att försvara rotfrukten) MUMS!
hemul:
Å så gott! Det vill jag också ha! Gör du typ borsjtj eller finns det nåt speciellt holländskt recept?
Mynlen:
Det är Mynlens Påfund!
jag skär en bit kål i bitar, typ som med kålpudding, och bryner det i litet fett i en panna. Evt har jag i litet köttfärs och steker också men idag var det kött-löst. Sen när det har börjat bli tillräcklgit brunt häller jag på kokande vatten och en buljongtärning eller två beror på hur mycket jag gör såklart. Sen får det koka litet tills kålen är mjuk, under tiden river jag rödbetor grovt. Det kan vara råa men även kokta. Jag föredrar råa för det ger så god smak men dom är svårt att få tag på nu så det blir billiga förkokta. Är det råa får det koka typ 5 minuter, är det förkokta behövs det bara värmas. Äts med en rejäl klick creme fraiche.
Speciellt om man har i råa blir smaken väldigt tja.. kraftfull. Inte kraftig, det är inte så jag menar men man känner att alla dom där vitaminer och mineraler finns kvar, inte har kokt bort som när man använder kokta.
Tror inte längre att underjordgrönsaker är av ondo hela tiden.
hade jag berättat om stripsen jag gjorde av rotselleri? MUMS! skär i stavar, ha på litet olja och salt och blanda väl (med händerna) sen på en bakplåt i ugnen, vänd en gång och njut. Nä dom är inte hårda och knapriga men dom blev goda ändå!
'
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida
[*] Föregående sida