Blodpudding

<< < (3/7) > >>

Nora:
Jag vill också testa!!  :wave:

Undrar över varför man endast gör blodpudding av grisblod?  Den undran kom efter att många av mina äldsta släktingar gick bort.. så jag har liksom ingen att fråga längre som verkligen höll på med det från grunden ..  :shake_head:

Tänker ex på att kunna använda älgblod ? :confused3:
Visst är det så att samerna använder renblod till olika maträtter, eller är jag helt på gärdet ? :confused3: :blink:

Det här borde vara en fråga för Fjällmor kanske ..

Bookia:
Blod som blod, det ska väl inte göra någon som helst skillnad. Bara laga till.

Fast jag avstår.  :puke1:

hemul:
Ja, det borde väl gå med vad som helst? Blir väl lite olika smak bara.

Ekub:
Förr tog man väl tillvara på allt på djuret, så är det är inte otänkbart att samer använde renblod i mat...tycker det ringer en klocka ngnstans faktiskt.

hemul:
http://www.viltanders.com/recept.htm#Blodkorv  :cool:

Jag har tänkt lite på Black Pudding. De säger att det är inte underligt att den heter pudding för den är så krämig. Så kanske blir den mycket lösare än vår och funkar inte att steka. Den kanske smälter då. :crazy:

Nåja, vi får snart veta när Corny gjort sitt provkok.  :clapping:

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

[*] Föregående sida