Semlor |
(1/8) > >> |
Vira: Semlor 3 stora ägg (220g) 50g smör (jag använder smör&raps) 1dl grädde 20g husk 20g kokosmjöl 2tsk bakpulver 1tsk kardemumma Blanda och låt stå och svälla Fördela i 9 stora muffinsformar ca 45g/st grädda 25 minuter i 175 grader Mandelmassa Skålla och mal mandel. Blanda med äggvita och lite grädde till önskad konsistens. Vispa grädden med vaniljessens så smakar den extra gott. Sen gör man semlan som vanligt. Kokosmjölet köper jag i lifebutik. Hittar du inte kokosmjöl tar du 40g husk. |
Fjällmor: Vira :inlove: |
Vira: Till och med maken äter de här semlorna istället för vanliga nu när han fattat att han pga diabetesen inte ska äta kolisar :thumbsup: |
idalinda: kommer någon på hur man kan ersätta grädden här? jag funderar på lite mindre mängd solhavre. Mina semlor i Finland var fyllda med jordgubbar och vispgrädde, så jag slipper bara vispgrädden :cry: där och kanske kan äta med andra då :thumbsup: |
kwidell: :lol: :dribble: mumms!! :lol: |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |