Luna
Luna:
Några korta basfakta om mig:
Tant på 55+ som jojo-bantat nästan hela livet, avskyr att laga mat, avskyr att motionera... :blush:
Frisk förutom lite för högt blodtryck som jag medicinerar sen några år.
Har prövat LCHF i omgångar men inte lyckats så bra, går upp i vikt rätt lätt, ligger still i perioder men inga större nergångar.
Har svårt att hålla ut och får panik om jag märker att jag börjar gå upp. Jag har på olika sätt lyckats gå ner ca 4 av de 17 kg jag vill ha bort.
Mitt långsiktigt mål är att ta mig under 70 kg och hålla mig där. Några tips har jag inte att ge, utan behöver i ställer få en massa tips! Därför har jag tagit mig hit.
(Snodde idalindas tjusiga viktmätare direkt! Den var så fin och kändes som en bra motivationsgrej.)
skogsstjrna:
Hur länge har du hållit på i sträck nu med lchf då? Min erfarenhet är att de flesta har en tendens att krokna efter 2-4 veckor nånstans. Håller man ut mer än en månad får man in rutiner, lär sig hur man ska fixa frukostar, bortbjudningar, helgmiddagar och oväntade händelser.
Jag har lättare nu att fixa oplanerade saker än för något år sen. Däremot är det ju lätt hänt att man i slentrian börjar slira, t.ex. i mitt fall äter för mycket grädde, mandla och nötter. Inget av dem "förbjudet" men innehåller en del kolh så man ska äta det med måtta.
Berätta gärna lite mer om vilka problem du har att hålla dig till kosten, så kanske vi kan tipsa, vem vet. :whink:
Luna:
Tack för ditt svar! Jag har bara hållit på några veckor nu, så än går det bra. Det är väl framst min dåliga karaktär som är problemet :redface: men jag ska försöka hålla ut, även om nedgången blir långsam. Just nu går det lysande, men jag misstänker att det snart stoppar upp igen och det är då motivationen sviktar. Jag ska verkligen försöka hänga i den här gången, även om det inte händer så mycket på vågen hela tiden. Kanske kommaer det att gå vägen med stödet här på forumet, är så glad att jag hittade hit! :yay:
idalinda:
Hej Luna!
Jag är helt säker på att de flesta av oss behöver prata med andra kring kosten.
I början ställer man tusen frågor för der är så konstigt med massa fett...
sedan börjar man intressera av olika recept och testa...
och jag är just nu väldigt inriktat på att undvika tillsatser och industrimat vilket betyder att jag få nu lära mig att kok-konster som jag inte har ens tänkt på tidigare , som att göra leverpastej själv :rolleyes:
Tickers är ju roligt tycker jag ... jag tänkte uppdatera mitt ,och hade glömt min pincod , så jag måste börja från början :shy:
hemul:
Va? Är inte din ticker automatisk? :crazy:
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida