Bovetemjöl |
(1/1) |
Corny: Inser ju att bovete innehåller mycket för många kolisar för de flesta här, men jag undrar ändå om det finns någon här som vet hur man använder det. Som "vanligt" vetemjöl, eller något annat? Vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till bovetet, och hittar inte mycket på nätet heller. Mest undrar jag om jag kan baka bröd på bara bovete, eller om jag måste blanda ut det med något. Någon som kan hjälpa till? |
hemul: Ja, som vetemjöl. Det funkar ju till lowcarbbröd, men jag vet inte hur vanligt bröd funkar. Tror inte man kan ha bara bovete till jästdegar, men det vet jag inte. Bakpulverbröd och såna där ojästa kakor (som chapati) borde ju funka. Och plättar! :lick: |
Lisbeth: Jag googlade på bovete o hittade en hel del info+recept. Har du testat det?? |
Fjällmor: Jag har använt. Men har ingen stor erfarenhet. Bra om man vill undvika gluten men har ju en del kolisar. Det ger ju inga glutentrådar (av förklarliga skäl) så vanlig deg blir det inte. Kokade nyss gröt på 1/4 krossat bovete, 1/4 boveteflingor, 1/4 skrädmjöl och 1/4 havregryn. Det blev ett lyckat experiment som godkändes som alternativ till risgrynsgröten av småtassarna! (kokade på vatten/gräddmjölk, smaksatt med salt, smör, kanel, messmör, torkade blåbär och cocosfett och serverade med gräddmjölk) :smile: |
Navigering |
Meddelandeindex |