Kålrabbi - tillagningsförslag... |
<< < (2/6) > >> |
frukaos: Smakade kokt rålrabbi med smör i helgen och det var helt OK. Påminner om söt'r'tter som är en jultradition i mina trakter. Kära mor blev såld på kålrabbi så hon fick ta en av mig :) Borde funka bra att göra mos av? |
idalinda: Mosen blir helt ok, behandla den som om det vore potatismos. jag har försökt att steka dom i ungspannan, men lyckas aldrig något vidare, de ser ut som att de inte vill få någon färg alls, och nästa stund är dom brända :mad_roll: Mos använder jag den som oftast, borde fungera även i falsk potatissallad ! |
Tina: Jag gjorde en mycket god kålrabbigratäng i helgen. Gjorde precis som potatisgratäng, skivade rabbin tunt, varva med vitlök, salt, peppar och ost i en form. Hällde på grädde och in 40 min i 225 grader. Godare än potatisdito tycker jag. |
hemul: Måste jag nästan testa. Jag gillar kålrabbi. Tjocknade grädden utan stärkelse eller bör man ta mindre än till potatisgratäng för att det inte ska bli rinnigt? |
Fjällmor: Kålrabbi är supergott! Som den är med smör, eller i förra sommarens storfavoriti: http://web.me.com/fjallmor/Webbplats/Blogg/Poster/2010/8/18__DSC0782.html |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |
Föregående sida |