Rättikagratäng
HerrKaos:
Vi gjorde en rättikagratäng idag...skivade rättikan slog på en massa grädde/ fetmjölk å sen in ugnen. Tyvärr verkar rättikan inte suga upp vätskan lika bra som t ex potatis, men nästa gång ska jag testa att förkoka rättikan något. Den behöver också mer tid i ugnen än potatisgratäng...ungefär 45 minuter.
Resultatet var helgott! Till detta blev det stekt kabanoss.
Rättikan innehäller bara 2 kolhydrater/100 gr så den är "lowcarb".
:smile:
idalinda:
Jag fantiserade om stora fina rättikor när jag testade att odla dom i somras, men det blev inget av dom :smack_head:.
Men det vore kanske något att testa och köpa en för att få smaka.
Det får blir i så fall lite senare på vintern när hemförrådet börjar sina.
frukaos:
Du är nog inte den enda som fantiserat om rättikor :whistle:
Allvarligt talat så är dom riktigt goda och behåller sin krispighet/spänst även som tillagad. Funkar superbra som potatisersättning.
Fjällmor:
Jag gör på palsternackor, vet inte kolismängden men de triggar inte mitt sug i alla fall.
Restaurangknep för alla rotsaksgratänger är att koka rotsaken i grädden i kastrull en stund innan man slår det i ugnsform.
Funkar every time!
:thumbsup:
Corny:
Men du berättade inte varför det funkar... Fuling, där! :whink: :lol: Restaurangknepet är att man häller på såpass mycket grädde (egentligen gräddmjölk) att det är lite rinnigt men inte mer, sen låter man det koka på ganska så låg värme tills det blir halvmjukt. Efter det åker gratängen in i ugnen. Detta brukar bli alldeles perfekt! Grytan som man kokar i, kan däremot ta flera dagar att göra ren. Men det är det värt!
Alltså kan man inte gå efter recept här. Man måste gå efter känsla!
Navigering
[0] Meddelandeindex
[#] Nästa sida