buljongkok av tjälknölen |
<< < (2/3) > >> |
hemul: Men pannan du stekte i pratar jag om! :angrywife: Saltlaken till tjälknölen? Nä, den ska du nog inte göra sås på. :nonono: |
idalinda: Citat från: hemul skrivet 2009.08.28 - 15:10:35 Men pannan du stekte i pratar jag om! :angrywife: Saltlaken till tjälknölen? Nä, den ska du nog inte göra sås på. :nonono: Jag hade inte stekt någonting på pannan då du ylade om det :blink:, däremot stekte jag lite benen på pannan innan jag kokade buljongen och allt från det hällde jag med i buljongkoket. Nu kom jag ihåg även balsamvinegären ! Jag gick och gjorde sås av saltlaken med :lick:, och det blev mat det med , fick tillsätta lite salt tom. |
hemul: La du steken direkt i ugnen? Ingen långpanna eller form eller så? :rolleyes: Fast det är klart, när man har så låg värme blir det väl just inget att fräsa ur. |
kwidell: när ska jag komma på middag!? :flirting: |
idalinda: Kwidell, det finns rätt mycke kött kvar och lite kålrbbi + sås så du är välkommen ! Hemul, är du eller jag trög idag :bang_head: ? Det är en tjälknöl vi pratar om... så från början : I går kväll stoppade jag en fryst rådjurslårbenbumling i ugnen , ja ,jag hade en långpanna under den och det hela köttbiten var stoppat in i en sådan ungspåse. Sedan fick det hela vara i 75 grader över natten. PÅ förmiddagen gjorde jag en marinad som jag kokade upp, hällde i det fettet som fanns på långpannan och rensade köttbitar i marinaden. DET som blev över, dvs. ben och lite annat tjofs stekte jag snabbt på stekpannan, och kokade sen till en buljong med lite grönsaker, även då hälde jag alltihopa i buljongen , både kött och fettet jag stekte köttet i . :crazy: saknar du fortfarande fett någonstans ? :lol: |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |
Föregående sida |