buljongkok av tjälknölen |
(1/3) > >> |
idalinda: Jo, jag har äntligen haft ett rådjurstek i ugnen under natten ( ca. 75 grader) kanske 10 timmar. jag har rensat köttet till marinaden, men undrar om jag kan göra en buljongkok av benen och andra rester, eller har nyttigheterna redan hamnat i fettet som jag har samlat från botten ? Ett snabb svar önskas :whink: |
hemul: HÄ BAR Å KOK! :dribble: |
MiaP: Självklart ska du koka buljong om du har ben. Bra att bryna lite innen du kokar så får de ju fett i iallafall. |
hemul: Du kokade väl ur pannan och sparade? :rolleyes: |
idalinda: Jag gjorde en marinad som jag kokade ( vatten, lite soja som fanns kvar sen gammalt, salt, peppar, färsk rosmarin ,timjam och salvia + vitlökkross) upp och rensade alla köttdelar i marinaden... nu kokar kålrabbin så det bli mos till det, den första mosen för året :whink: Den här biten var av lår och en bit lårbenet, så benbitarna är långa ( får dom plats på stekpannan :blink: )och vissa är väldigt svåra i form för att steka men jag gör ett försök. Det fettet som rann på botten av ungsplåten hällde jag med i marinaden :nod-yes:. Funderar att göra en gräddsås av marinaden också, det blir väl bra , eller för salt, hmm måste smaka lite :confused3: ? |
Navigering |
Meddelandeindex |
Nästa sida |