Tysk Kvargtårta a'la LCHF
(1/1)
Vira:
Kvargtårta
500g kvarg
240g ägg (5st stora)
50g smält avsvalnat smör
150g gräddfil
50g sojaprotein 73% vaniljsmak
10g bakpulver (2tsk)
10g hermesetas strö (ca 5msk) (Använder man flytande så minskar kolhydraterna lite)
1 fl Cedro citronessens
Smeten väger totalt 1250g
Separera gula från vitan. Vispa vitan hård. Rör samman övriga ingredienser till en slät smet. Vänd försiktigt ner vitan. Häll i en stor rund öppningsbar springform klädd med papper i botten.
Grädda i 150 till 160 grader i 55 till 60 minuter. Får ej gräddas för länge, då kan osten separera och den blir vattnig.
Beräknar ca 12 bitar på tårtan vilket blir ca 100g/bit.
1519 kcal 121 kcal/100g
134g P 10g P/100g
89g F 7g F/100g
45g Kh 3g Kh/100g
Servera gärna vispad grädde till.
Navigering
[0] Meddelandeindex